Δυσάρεστα νέα στην κασιώτικη παροικία της Αθήνας και στο νησί. Έφυγε ο Γιάννης Αντ. Καμπούρης

Χθες βράδυ ενημέρωσαν τη διαδικτυακή εφημερίδα μας, ότι ο αγαπητός συμπατριώτης μας και καλός φίλος μας, ο Γιάννης Καμπούρης, δε βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1921. Πατέρας του ήταν ο Αντώνης Ι. Καμπούρης και μητέρα του η Καλλιόπη. Φοίτησε στα σχολεία των Ελληνικών Κοινοτήτων και ακολούθως στις σχολές δοκίμων μηχανικών της Εταιρίας της διώρυγας του Σουέζ.

Όπως όλα τα κασιωτόπουλα της εποχής του ακολούθησε το επάγγελμα του ναυτικού, εργάστηκε σε κασιώτικες ναυτιλιακές εταιρίες ως μηχανικός και αργότερα ως αρχιμηχανικός.

Παντρεύτηκε την Τούλα – Ποθητή Τσουκαλά και απέκτησαν τον Αντώνη, τη Λίνα και την Πόπη, όπου τους χάρισαν 6 εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Μετά τη συνταξιοδότησή του ο Γιάννης και για ένα διάστημα μετέβη οικογενειακώς στις ΗΠΑ, όπου σπούδαζαν τα παιδιά του.

Ο Γιάννης εγκαταστημένος μονίμως στον Πειραιά, τα τελευταία χρόνια επισκεπτόταν  τα καλοκαίρια το αγαπημένο του νησί, όπου τα πρωινά τον βλέπαμε να κατεβαίνει από την Αγία Μαρίνα στο Φρυ παρέα με αγαπημένους του φίλους να πίνει τον καφέ του και να απολαμβάνει τις ναυτικές  ιστορίες τους…

Η κηδεία του Γιάννη θα πραγματοποιηθεί στην Κάσο την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου με την άφιξη του πλοίου στο νησί.

Αγαπητέ και αξέχαστε Γιάννη. Καλό ταξίδι να έχεις εκεί που θα πας και γαλήνιες θάλασσες. Αυτή την ώρα, τι άλλο θα μπορούσα να γράψω σε ένα καλό φίλο που έχασα και η λύπη μου είναι μεγάλη; Είμαι ευτυχής που σε γνώρισα στο πέρασμα της ζωής μου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

Ο φίλος του

Μιχάλης Κ. Σκουλιός

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Κοινωνικά, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.