Καλύτερες συγκοινωνίες θέλουν οι Κασιώτες

Σειρά συναντήσεων είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος στην Αθήνα για θέματα που αφορούν το νησί.

Ένα από θέματα που επεδίωξε να τακτοποιήσει είναι το ακτοπλοικό σε μια προσπάθεια να μην δημιουργηθεί κενό στα δρομολόγια για την Κάσο.

Η δημοτική αρχή Κάσου προτίθεται ακόμη και να χρηματοδοτήσει την εκτέλεση κάποιων δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων όπως δήλωσε στον Sky ο κ.  Μιχάλης Ερωτόκριτος.

“Διεκδικούμε την ετήσια παραμονή στη γραμμή πλοίου της Blue Star Ferries. Για πρώτη χρονιά είχαμε εννέα μήνες εξυπηρέτηση. Όμως θα υπάρξει κενό τον Ιανουάριο. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε τα δρομολόγια να είναι ετήσια. Αν το υπουργείο δεν μπορεί να επιδοτήσει τη γραμμή, μπορούμε να καλύψουμε εμείς το κόστος με την καταβολή του αντίστοιχου ποσού. Θέλουμε επίσης παράταση του δρομολογίου που συνδέει την Κρήτη με τη Ρόδο” , είπε ο δήμαρχος Κάσου.

Ακόμη ο δήμος Κάσου διεκδικεί τη δρομολόγηση καλύτερου πλοίου στη γραμμή .

Όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος  είχε σήμερα στην Αθήνα, συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς στο American College για τη δημιουργία ολιγομελούς τμήματος ναυτιλιακών σπουδών στην Κάσο.
Ακόμη επιδιώκεται να συσταθεί και σχολή καραβομαραγκών στο νησί.

“Θέλουμε να συσταθεί και να λειτουργήσει σχολή στο νησί γιατί η τέχνη σβήνει όσο περνούν τα χρόνια”, τόνισε ο δήμαρχος Κάσου.

Ακόμη ο κ. Ερωτόκριτος θέλησε να ενημερώσει τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια για την απόφαση που έχει ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο Κάσου και αφορά την παροχή κινήτρων στους γιατρούς για να υπηρετούν στο νησί.

Για τα κενά στα σχολεία που εξώθησαν  τους μαθητές σε καταλήψεις ο κ. Ερωτόκριτος τόνισε πως θα καλυφθούν από τους διορισμούς που έχουν ήδη γίνει.

Αυτό άλλωστε δήλωσε στον Sky και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Πηγή: http://www.skyrodos.gr/ 15.10.2019

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Από καλλιτεχνική άποψη..., Αναδημοσιεύσεις, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις, Ταξιδεύοντας. Bookmark the permalink.