Συνεδρίαση Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δ.Σ. Α-Π της 5ης Νοεμ. 2019

ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ:

19/10:  Απονομή τίτλου επιτίμου προέδρου  Συλλ. Κασίων στον  κ Γιάννη Ζαχαριάδη (3ης Σεπτεμβρίου 56, 2ος όροφος, Αθήνα)-  Εορτασμός 30ης επετείου  από την αγορά του εντευκτηρίου του Συλλόγου

20/10:  Εκδρομή Συλλ. Κασίων στα Τρίκαλα Κορινθίας

20-25/10:  Εκδρομή Δωδεκανησιακής Μέλισσας  σε Καστοριά

23/10:Ενημερωτική συνάντηση προέδρων Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής στη Δωδεκανησιακή Εστία

28/10: Συμμετοχή Ομοσπονδίας μας στην παρέλαση στον Πειραιά –

2ο Γλέντι Δωδεκανησιακής Νεολαίας στη Δωδεκανησιακή Εστία

31/10: Έναρξη συνεδρίου Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας στο ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC – ομιλία προέδρου εταιρείας καθηγητή κ Ι. Καραϊτιανού

1/11: Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης «Τάρτα Ροδάκινο» του Κασιώτη σκηνοθέτη Μηνά Βιντιάδη, με την Άννα Αδριανού, στο Θέατρο Αλκμήνη (Αθήνα)

2/11: Πάρτυ Ομίλου Καρπαθίων  νέων στη Δωδεκανησιακή Εστία (Υψηλάντου143)

3/11: Εκδρομή Ένωσης Καλυμνίων σε Αράχωβα – Δελφούς

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ: -Εκκρεμεί οριστικοποίηση συνάντησης με Γραμματέα Υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλο προκειμένου να επανυποβληθεί το αίτημα άμεσης πρόσληψης προσωπικού σε ΠΠΙ και ΚΥ νησιών – Εκκρεμεί η οριστικοποίηση ημερομηνίας Αιμοδοσίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο συμπατριώτης μας κ. Μενέλαος Μπαριανάκης, εκπροσωπώντας τους Συλλόγους Δωδεκανησίων Φοιτητών , μας ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις που έγιναν και για τις πιθανές βοήθειες που θα παρασχεθούν σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα , κλπ από τα έσοδα αυτών των εκδηλώσεων..

Βιβλιοποαρουσίαση: Αποφασίστηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Καρπάθιου  καθηγητή κ. Μανώλη Μελά «Στα ίχνη του παρελθόντος» από τον καθηγητή της προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιάννη Λώλου και του  καθηγητή Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Μανώλη Περσελή.

Συνδιοργάνωση: Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών  – Πειραιώς, ΔΙΛΕ και Σύλλογος ΑπανταχούΚαρπαθίων

Λειτουργία Δωδεκανησιακής Εστίας:  Υπάρχει άμεση ανάγκη αντιμετώπισης τυχόν προβλήματος υγρασίας καθώς και τοποθέτησης του επίπλου  – βιβλιοθήκης στο μέσα γραφείο, ώστε ο χώρος μας να ευπρεπισθεί όσο καλύτερα γίνεται. Παράλληλα, είμαστε σε διερεύνηση δυνατότητας    χρήσης  αποθήκης στο υπόγειο του κτηρίου

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ –  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΤΛΑΣ: Αποφασίστηκε η επικοινωνία με ΑΕΙ-ΤΕΙ καθώς και η δημοσιοποίηση της αίτησης της Ομοσπονδίας μας για κάλυψη θέσεων από φοιτητές για πρακτική εξάσκηση με αντικέιμενο την γραμματειακή υποστήριξη (ψηφιοποίηση αρχείου, κλπ)

  • Μετά την πρόσφατη συνάντηση προέδρων Δωδεκανησιακών φορέων, στάλθηκαν προτάσεις – σχέδιο τροποποίησης του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας, με προοπτική να γίνουν συναντήσεις οριστικοποίησης των προτάσεων  και σύγκλισης έκτακτης καταστατικής Συνέλευσης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.
  • Εκκρεμεί συγκέντρωση στοιχείων επικοινωνίας νεοεκλεγέντων Βουλευτών – Δημάρχων

  • Τέθηκε θέμα έκδοσης ημερολογίου 2020 και αναμένονται προτάσεις,  λαμβανομένης υπόψη και της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας.

Χρονική επέκταση προθεσμιών καταχώρησης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων: Υπεγράφη  τροποποίηση της υπουργικής απόφασης που αφορά στην καταχώρηση των υπόχρεων προσώπων στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων. Με την τροποποίηση επεκτείνονται χρονικά οι προθεσμίες εντός των οποίων τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα οφείλουν να καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα τα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων τους.  Το Υπουργείο Οικονομικών θέτει, έμπρακτα, σε προτεραιότητα την ορθή καταγραφή των στοιχείων των υπόχρεων νομικών προσώπων στο Κεντρικό Μητρώο, ώστε να επιτευχθεί η διαφάνεια των εταιρικών δομών και η αποτροπή κατάχρησής τους για σκοπούς νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Αίτημα Ένωσης Μεσοχωριτών Καρπάθου Πειραιά: Αποφασίστηκε η έγκριση του αιτήματος της Ένωσης Μεσοχωριτών Καρπάθου Πειραιά,  για παραχώρηση τμήματος της Δωδεκανησιακής Εστίας, ως έδρα της Ένωσης και θα δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της εν λόγω απόφασης.

Ανάγκη επικοινωνίας με Σύνδεσμο Αστυπαλαίων Στείλαμε επιστολή προς τους απανταχού Αστυπαλίτες , καλώντας τους σε μια πρώτη συνάντηση αλληλοενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου  και ώρα 7μμ, στη Δωδεκανησιακή μας Εστία.

Συνάντηση εκπροσώπων Δωδεκανησιακών φορέων ασχολούμενων με πολιτιστικά: Αποφασίστηκε να προσκληθούν οι ασχολούμενοι με τα πολιτιστικά όλων των Δωδεκανησιακών  φορέων την ερχόμενη Τρίτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 8μμ στη Δωδεκανησιακή μας Εστία Μεταξύ άλλων πρέπει να συζητηθούν: οργάνωση Δωδεκανησιακού χορευτικού, εορτασμός επετείου ενσωμάτωσης, εορτασμός 40 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας και της Ένωσης Ροδίων.

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Εκτός από τις ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις, εκκρεμεί ο προγραμματισμός για την πραγματοποίηση των ακόλουθων:

  • Παρουσίαση ιστορικού βιβλίου για την Χάλκη, Σοφίας Ηρακλείδου – Ενημέρωση για διαχείριση προϊόντων ανακύκλωσης στα νησιά μας- Έκδοση μουσικού λευκώματος για τους 32 χορούς και τραγούδια της Τήλου – Εκδρομή στον Αη – Γιάννη (Άστρος Κυνουρίας) – Ενημέρωση για ενάλια αρχαιολογική έρευνα στην Κάσο. – Ενημερωτική ομιλία Γρηγόρη Χατζηαντωνίου  για το νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα. – Παρουσίαση Αλιευτικού Τουρισμού.-Εκκρεμεί οριστικοποίηση ημερομηνίας προβολής  ντοκυμαντέρ , «ΚΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015″ του συμπατριώτη  Δημήτρη Καλλούδη, μέλους Ένωσης Κώων. – Ημερίδα για Δασικούς Χάρτες. – Διερεύνηση δυνατότητας ανάθεσης ραψίματος παραδοσιακών φορεσιών μέσω χορηγιών ή και προγραμμάτων. – Βιβλιοπαρουσίαση Μανώλη Κασσώτη «Δωδεκανησιακή παρουσία στην Αμερική». – Εκδήλωση αφιερωμένη στη μοναδική κάτοικο Κινάρου (αξιοποίηση cd). – Ημερίδα για το οικιστικό πρόβλημα στα νησιά μας. – Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ                                              (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Π.Ν.Α). – Εκδήλωση  για προβλήματα έκδοσης παροικιακών εντύπων

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Αναδημοσιεύσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.