Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Κάσο για τον εορτασμό 70 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου – VIDEO

Κάσος, 16 Ιουλίου 2017

Με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «Συνούκ»  σήμερα το πρωί αφίχθηκε στην Κάσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.

Στις 11.30 ο πρόεδρος έφθασε στην Αγία Μαρίνα, το κεφαλοχώρι του νησιού, για να παραστεί στην δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας. Τον πρόεδρο υποδέχτηκε η δήμαρχος Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, ο υπουργός κ. Κουρουμπλής,  ο Μητροπολίτης Καρπάθου – Κάσου κ.κ. Αμβρόσιος, βουλευτές Δωδεκανήσου, επίσημοι προσκαλεσμένοι όπως ο δήμαρχος ιερής πόλεως του Μεσολογγίου, κ. Νίκος Καραπάνος, παράγοντες από την Περιφέρεια Δωδεκανήσου,  την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αξιωματικοί και άγημα ναυτικού, οι οποίοι είχαν αφιχθεί  χθες με το πολεμικό πλοίο «Κανάρης», οι τοπικές αρχές και  πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί  από νωρίτερα.

Στη συνέχεια οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν  στον Ιερό Ναό για την Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου – Κάσου  κ.κ. Αμβροσίου. Μετά το πέρας της  δοξολογίας ο πρόεδρος κατευθύνθηκε στο μνημείο των πεσόντων ηρώων στο Φρυ, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεσε στεφάνι παρουσία του κόσμου.

Ακολούθως, οι επίσημοι και το πλήθος οδηγήθηκαν στη Δημοτική βιβλιοθήκη Ν.Γ. Μαυρής, όπου με την ευκαιρία των εγκαινίων της (πρόσφατα ανακαινίστηκε) ο  πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Κάσου σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ  παραβρέθηκε και στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης της Κάσου με την πόλη του Μεσολογγίου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων από την βιβλιοθήκη, ο Δήμος Κάσου παρέθεσε γεύμα προς τιμή όλων των επίσημων προσκαλεσμένων σε εστιατόριο στον Εμπορειό. Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι λοιποί παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χορούς με τα χορευτικά συγκροτήματα της Κάσου και του Μεσολογγίου. Λίγο αργότερα, ο κ. Παυλόπουλος αναχώρησε από την Κάσο με ελικόπτερο για την Αθήνα.

Δείτε το σχετικό Video

 

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις, VIDEO. Bookmark the permalink.